Ditt eget självvärde är varken lägre eller högre än någon annans, skriver bloggaren Manuel Gustafsson.
Ditt eget självvärde är varken lägre eller högre än någon annans, skriver bloggaren Manuel Gustafsson.

Det här är vad jag vill säga till dig som skriker negerjävel, skriver bloggaren Manuel Gustafsson.

DEBATT: Till dig som kallade min vän för negerfitta, negerjävel, negerhora, blattejävel, svartskalle.

Du vet väl om att du främst av allting är en etnisk jordbo? Mer än du faktiskt är etniskt ofärgad eller inte.

Du vet väl om att vi alla är födda i en värld där det satts färg på allt existerande? Om du är emot dagsljusa människor, borde du då inte stanna inne när solen skiner? Om du är emot nattsvarta människor, borde du då inte sova med lampan tänd? Eller hur mörkrädd är du egentligen?

Det är bara sinnessjukt att slänga bort ditt liv på bagateller som människor innan dig uppfunnit för att hantera sitt låga självkänsla. Ditt eget självvärde är varken lägre eller högre än någon annans.

Allting är färglagt i vår underbara värld. Men ditt eget uppdrag är att säga nej till grupptrycket där du valt att växa i dessa fördomar. Du är varken mindre eller mer vacker baserat på din hudfärg för alla färger är likvärdiga precis som havet och himlen trots sina olikheter.

Vi har inte bestämt någonting om våra tempel, vilka är våra kroppar. Om jag var rik hade jag sedan länge köpt patent på din tunga tills du lär dig hur man ser på andra människor.

Det kunde varit dig det handlade om. Det kunde varit du som fick dina egna ord emot dig. Det kunde varit du som fick utstå allt våld du främjar med de värsta av åsikter en människa har kommit på för att man inte vill förstå att ingen har bestämt sina färger eller former.

Varje gång du åker utomlands så blir du själv en utlänning och inte de. Bara det borde du förstått sedan lång tid tillbaka. Och där är det ditt eget språk som är mest främmande. Det svenska språket är mycket litet i världen tänk på det.

Samma natt, samma dag. Vi är en och samma ras. Rasen människor. Och vi har fler likheter än olikheter som människor. Vi älskar och dör för de vi älskar.

Rasism är ett beteende som kan komma från både höger och vänster. Alla måste sluta upp med rasism. Vem det än är som lurat i dig att lägga hela ditt liv på att förakta andra så tycker jag bara synd om dig. Du har haft så fel under all denna tid.

Och det är dags att göra det du egentligen vill göra. Att sluta vara arg på livet och få människor att verkligen älska dig. Och det kommer dagen du själv lär dig älska andra människor utan att ta med dig dessa gränser in i din bättre framtid.

Magnus Carl Angelino Gustafsson, bloggare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset