Brynäsjubel. Arkivbild.
Brynäsjubel. Arkivbild.

Slutresultatet 3–5 lyste till Brynäs fördel på jumbotronen.Och Örebro har ännu inte vunnit i SHL den här säsongen. – Inget studsar vår väg nu. Den som säger att vi inte spelat bra, kan inte hockey, säger Örebros nye kapten Viktor Ekbom.

Det var som vanligt högljutt och bra stämning i en slutsåld Behrn arena – men hemmafansen fick på nytt vända hem utan poäng. Sedan tidigare hade närkingarna åkt på uddamålsförluster mot Färjestad och Rögle.

– Vi behöver deras stöd mer än någonsin. Jag hoppas att supportrarna ser att vi vill och försöker, men som sagt det studsar inte vår väg nu, säger Ekbom.

Före nedsläpp avtackades och hyllades Örebros förre lagkapten Henrik Löwdahl – med ett mäktigt tifo och stående ovationer. Men när matchen väl drog igång var det Gävlelaget som tog kommandot målmässigt på isen i en händelserik inledning.    

Tidigt bortamål

Redan efter en minut tryckte Brynäs Jonathan Pudas, helt fri i skottsektorn, in matchens första mål bakom Axel Brage, som gjorde debut i Örebrokassen.

Men bara några sekunder senare kvitterade Örebros nyförvärv Siim Liivik från motsvarande position i gästernas zon.

Efter 16 minuter snärtade Kevin Clark in 2–1 till Brynäs, i spel fem mot fyra. Det var för övrigt tredje målet i numerärt överläge för kanadensaren den här säsongen.

Tidigt i andra perioden ökade Oskar Lindblom på Brynäs ledning till 3–1, även det i numerärt överläge. Och Örebro hade därmed släppt in sju mål i numerärt underläge hittills den här säsongen.

– Och det är klart att det inte är bra att släppa in två mål i boxplay igen. Men samtidigt får man inte glömma att Brynäs gör det bra också, säger Ekbom.

Haft bra snack

Ett par minuter efter baklängesmålet dundrade Örebrobacken Petr Zámorský in 3-2-reduceringen från blå. Och efter nästan halva mellanperioden utnyttjade Johan Alcén en retur och ökade på Brynäs ledning igen. Strax före periodpaus tryckte sedan Örebros Daniel Viksten in 4–3 i powerplay. I tredje perioden fastställde sedan Brynäs Ponthus Westerholm slutresultatet 5–3.

TT: Tredje raka förlusten i SHL-upptakten, hur upplever du som kapten stämningen i laget?

– Den är väl så bra som den kan vara. Men vi har precis haft ett bra snack i laget och alla tror på det här.

Stig Kenne/TT
Örebros lagkapten Viktor Ekbom. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset