Örebro vann hemma mot Djurgården. Arkivbild.
Örebro vann hemma mot Djurgården. Arkivbild.

Johan Wiklander visade både hjärta och vägen – och fick tillbaka Örebro på vinnarspåret igen.Krislaget Djurgården åkte på sjunde raka bortaförlusten. – Det fanns en jäkla revanschlusta i kväll, säger Wiklander.

För ett par dagar sedan körde serieledaren Frölunda fullständigt över Örebro som åkte på säsongens största förlust (0–5). Men på torsdagskvällen vann närkingarna med 3–0 mot Djurgården, som inte lyckades följa upp rysarsegern hemma mot Skellefteå.

Djurgården fortsätter därmed att rada upp bortaförluster och har inte vunnit på bortais sedan premiären den 22 september.

Första period var ganska jämn med få målchanser åt båda hållen. Allra närmast nätkänning då var Örebros Daniel Viksten som träffade stolpen klockrent i powerplay. Men annars var det en kväll då det mest gick Örebros väg.

Spelade uppoffrande

Djurgården hade förvisso ett stort spelövertag i andra perioden, men det var hemmalaget som skapade de farligaste chanserna och fick utdelning. Och det var Örebros forwardveteran Johan Wiklander som klev fram.

Drygt två minuter in i mittenperioden gjorde Wiklander matchens första mål när han kom helt fri med Djurgårdens målvakt Adam Reideborn i spel i numerärt underläge.

– Pucken studsade över en klubba och jag fick ett bra försprång och blev fri. Sen kände jag direkt att jag fick en bra träff, säger målskytten Johan Wiklander.

Några sekunder senare offrade han sig när han slängde sig och täckte skott i samma boxplay.

– Efter Frölundamatchen har vi pratat om vikten av att offra sig. Täcka skott och jobba för varandra. Sånt brukar ge energi till laget.

Marginalerna med Örebro

Ett par minuter efter Johan Wiklanders mål hade Örebro återigen marginalerna på sin sida i samband med ett friläge. Den här gången var det Djurgårdens Daniel Brodin som blev helt ren med Örebros målvakt Julius Hudacek, men Brodin prickade stolpen.

Sju minuter in i tredje perioden ökade Örebro på ledning när Kalle Olsson stötte in 2–0 framför Adam Reideborn i Djurgårdens kasse.

Sex minuter senare fastställde Daniel Viksten slutresultatet när han prickade in 3–0 i öppet mål, snyggt framspelad av Martin Johansson.

Johan Wiklander hann till sist också med att jobba fram en utvisning när han återigen offrade sig i boxplay och såg till att hans lag i stället fick spela fyra mot fyra i ett viktigt slutskede av matchen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset