Östersunds ordförande Daniel Kindberg ifrågasätter inte Besvärsnämndens beslut – däremot är han starkt kritisk till säkerhetsarbetet under skandalmatchen i Jönköping. Arkivbild.
Östersunds ordförande Daniel Kindberg ifrågasätter inte Besvärsnämndens beslut – däremot är han starkt kritisk till säkerhetsarbetet under skandalmatchen i Jönköping. Arkivbild.

Östersund riktar skarp kritik mot att resultatet – och inte säkerhetsfrågan – har hamnat i fokus efter skandalmatchen mellan Jönköpings Södra och Östersund.– Resultatet är skit samma. Vi vill att man tittar på säkerheten, det är den viktiga frågan, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Besvärsnämnden ändrar Disciplinnämndens beslut och fastställer slutresultatet i den avbrutna matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund till 1–1, vilket var ställningen när matchen bröts på grund av att en man sprang in och attackerade Östersunds målvakt.

– Resultatet är skit samma, det stod ju 1–1 när matchen avbröts så det är väl fair om den slutar så. Men nu får man det till något helt annat, Man uppmärksammar inte ens säkerhetsfrågan, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Överklagar ej

Östersund kommer alltså inte att överklaga beslutet – däremot kommer man skriva till Svenska fotbollförbundet och till Föreningen svensk elitfotboll för att påtala bristen på säkerhet.

– Hela Fotbollssverige har sett att säkerhetsarbetet är under all kritik. Att riksombudet och matchdelegaten inte ser det är väldigt besvärande. Det gör också att det blir en otryggare tillvaro för publik och spelare.

Kindberg utvecklar sitt resonemang:

– Om vi till exempel visiterar någon felaktigt blir vi tilldömda böter. Här uppmärksammas inte en av de grövsta oegentligheterna och helt plötsligt är ingen ansvarig. Det är väldigt konstigt.

Ville se annan diskussion

Efter matchen har det mesta handlat om resultatet samt om huruvida man kan säga att personen som sprang in på planen var en J–Södra-supporter eller inte.

Kindberg hade önskat en annan diskussion från början.

– De enda som blir straffade för att en person får springa in och misshandla vår målvakt är våra spelare (två Östersundsspelare anmäldes av riksombudet). En av de värsta sakerna i svensk fotbollshistoria sker på en arena och det enda som uppmärksammas är resultatet, det är horribelt dåligt, säger Kindberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset