Många skadade från terrordådet i Pakistan har förts till sjukhus i Karachi tio mil från det sufiska tempel där IS-attacken genomfördes.
Många skadade från terrordådet i Pakistan har förts till sjukhus i Karachi tio mil från det sufiska tempel där IS-attacken genomfördes.

Terrorrörelsen IS har attackerat en av sufismens heliga platser i Pakistan. Över 50 dödades i ett bombdåd.

En pakistansk minister sade sent på lördagen att attacken mot templet Shah Norani i sydvästra delen av landet hade krävt minst 52 dödsoffer.

Bomben sprängdes på den heliga platsen som ligger i berglandskapet Baluchistan omkring tio mil norr om hamnstaden Karachi.

Terrorrörelsen IS sade senare under dagen att den låg bakom attacken och att den utförts av en självmordsbombare. Uppgiften om ett självmordsattentat bekräftades inte av Baluchistansprovinsens minister Sarfraz Bugti.

Explosionen inträffade när många ditresta hade samlats för en sufisk sammankomst där transliknande dans ingår i den religiösa ceremonin.

Ett hundratal personer befann sig vid templet, och många av de skadade fördes till sjukhus i städerna Hub och Karachi. Dödstalet befaras stiga.

Templet i Kuzdardistriktet ligger otillgängligt och räddningstjänst hade svårt att nå platsen.

Representanter för den muslimska sufismrörelsen har attackerats tidigare. I juni sköts den kände sufisångaren Amjad Sabri till döds av två gärningsmän i Karachi, misstankar fanns då att Sabri dödades då han tillhörde den islamiska grupp som bland annat dyrkar sin gud genom musik och dans.

TT
Många skadade har förts till Pakistans största stad Karachi för vård.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset