Den här artikelserien erbjuder träning som man kan göra hemma, ute eller på gymmet.
Den här artikelserien erbjuder träning som man kan göra hemma, ute eller på gymmet.

För att klara ett Tough Viking lopp kräver det att du både är stark och orkar springa. Här är några övningar som ger dig båda.

Träning ska vara tillgänglig för alla och den här artikelserien erbjuder träning som man kan göra hemma, ute eller på gymmet. Det ska vara lätt att komma igång med sin träning och det blir det om man har roliga och enkla övningar som inte kräver att man är på ett gym. Dessa klassiska övningar bygger upp både din styrka och din kondition.

LÄS MER: Börja träningen inför Tough viking

För att klara ett Tough Viking lopp kräver det att du både är stark och orkar springa. Därför rekommenderar vi övningar där du tränar upp båda dessa delar. Övningarna i dagens artikel är sådana övningar som snabbt hjälper dig att komma i form inför tävlingen!

1. Burpees

Burpees är en övning som du verkligen kan köra vart som helst och när som helst. Du startar med att hoppa/gå ner till en bottenposition i en armhävning. Från bottenpositionen trycker du sig sedan upp i ett upphopp så högt du orkar och när du landar går du direkt ner till bottenpositionen i en armhävning igen.

2. Mountain Climbers

En klassisk magövning där du står i en plankposition och sedan drar in knäna mot motsatt armbåge. Gör övningen med fart men tappa inte stabiliteten i bålen.

3. Pull-ups under bord

Denna övning är väldigt lätt att göra hemma då det enda du behöver är ett bord och en stol. Lägg upp dina ben på en stol, ta ett grepp om bordskanten och spänn bålen så att kroppen hålls rak. Dra sen upp dig upp så att hakan kommer över bordskanten. Här är det viktigt att du håller kroppen rak och att du spänner bålen.

4. Över/under med kompis

Denna övning är kul att göra med en kompis och man får aktivera hela kroppen. En av personerna ska göra armhävningar och när man är högst upp så kryper den andra personen under. Sedan går armhävningen ner mot golvet och kompisen hoppar jämfota över. Gör så flera gånger och när ni känner er klara så byter ni med varandra.

No more bad days i samarbete med Sats och Tough viking.

Datum för vårens Tough Viking tävlingar:

Göteborg, Slottskogen 8km – 21 april
Stockholm, Stadion 8km – 12 maj
Stockholm, Djurgården 15km – 25 aug
Datum för Tough Viking kids:
Stockholm, Stadion 1,5km – 12 maj
Stockholm, Djurgården 1,5km – 25 aug

LÄS MER: Träna tillsammans med Metro och Sats inför vårens tuffaste lopp

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset