Bild från protester 2014 då en 6-åring blev våldtagen i skolan.
Bild från protester 2014 då en 6-åring blev våldtagen i skolan.

Indiens högsta domstol har nekat en 10-årig flicka som blivit våldtagen att göra abort. Domstolen motiverar beslutet med att hon har kommit för långt i sin graviditet, skriver BBC.

Den 10-åriga flickan blev gravid efter upprepade våldtäkter, som hennes farbror ska ha utsatt henne för. Graviditeten upptäcktes för två veckor sedan när hennes föräldrar tog med henne till ett sjukhus efter att hon klagat på magsmärtor, skriver BBC.

På fredagen tog Indiens högsta domstol beslut om att 10-åringen inte får göra abort. Domarna menar att ”det inte skulle vara bra för flickan”. I måndags kallade man in en panel med läkare, som sa att det skulle vara riskfyllt att genomföra en abort i vecka 32. Fallet har tidigare prövats i en lägre domstol, som gav samma besked.

LÄS MER: Frias för våldtäkt mot barn – ska ha skett i sömnen

Enligt indisk lag är det olagligt att göra abort efter vecka 20, om inte läkare bekräftar att moderns liv är i fara. Fallet togs upp i domstol på allmänhetens begäran då läkare redan hade undersökt flickan och konstaterat att hennes kropp inte har hunnit utvecklats tillräckligt för att föda ett barn.

”Medicinska experter har kategorisk uttalat att både flickan och barnet kan dö om hon föder, både om det sker vaginalt eller med kejsarsnitt”, står det i en namninsamling, enligt BBC.

LÄS MER: Rapport: 27 procent av alla européer tycker våldtäkt kan vara okej

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset