En 10-årig pojke fick lämna fotbollsklubben i Haninge eftersom han inte kunde prata svenska, skrev lagledarna i ett sms till pojkens föräldrar. ARKIVBILD.
En 10-årig pojke fick lämna fotbollsklubben i Haninge eftersom han inte kunde prata svenska, skrev lagledarna i ett sms till pojkens föräldrar. ARKIVBILD.

En 10-åring blev tvungen att lämna fotbollsklubben som han tränade med – för att han pratade för dålig svenska. ”Föräldrarna blev ledsna och jag blev jättechockad”, säger en av fritidsledarna.

Familjen som nyligen flyttat till Sverige, ville gärna att sonen skulle spela fotboll I en lokal klubb i södra Stockholm. 10-åringen provtränade några gånger med laget men för några veckor sedan fick pojkens föräldrar ett sms från lagledningen där de skrev att han inte kunde delta längre, skriver Mitt I.

►LÄS MER: 14-årig flicka struntade i bikiniöverdel – fick inte bada

”Det är tyvärr så att eftersom X inte pratar svenska och vi inte kan kommunicera så blir träningarna svåra att genomföra. Vi har svårt att se att X kan ta en plats i laget om han inte kan språket.”, skrev de i ett sms enligt Mitt I.

Lagledningen skyller på varandra och menar att det rör sig om ett missförstånd eftersom laget hade för få spelare och skulle läggas ned. Nu tar sportchefen i klubben avstånd från sms:et och pojken har blivit erbjuden att spela i ett annat lag i klubben.

– Det har aldrig skett att någon nekats spela hos oss därför att han eller hon inte kan svenska, och det kommer aldrig att ske. Vi har många barn i klubben som inte kan svenska, säger sportchefen.

►LÄS MER: Nazister "kamptränade" i skolans idrottshall

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sport