Familjen söker svar om vem som ligger bakom skadegörelsen.
Familjen söker svar om vem som ligger bakom skadegörelsen.

Barnets grav utanför Östersund har skändats fyra gånger på drygt ett år. Nyligen skrev någon: ”Dö äckelfamilj” följt av en smiley på gravstenen. Familjen vill veta varför?

28-årige Simons bror dog för nio år sedan när han var tio år gammal. Många år har passerat, men för ungefär ett och ett halvt år sedan välte någon hans gravsten.

– Vi tänkte att det var något pojkstreck. Men efter ett par månader blev den omkullknuffad igen. Man har ju hopp om mänskligheten så vi tänkte att även det var något bus, säger storebror Simon till Metro.

Tyvärr skändades graven även en tredje gång när någon ryckte upp blommor och sparkade bort ljus. Men familjen var tyst om händelserna.

LÄS MER: Sonja, 86, besökte makens grav – bestals på allt

För några veckor sedan upptäckte familjen att någon hade klottrat på sonens och broderns gravsten: ”Dö äckelfamilj”, stod det.

– Då tänkte jag att vi har varit tysta för länge, vi insåg att det var riktat mot oss. Det ska inte behöva vara så här. Man är ledsen för att man är arg och arg för att man är ledsen, säger storebrodern.

Simon skrev ett inlägg på Facebook om de upprepade skändningarna, som   Aftonbladet var först att skriva om.

– Jag vill sprida händelserna, det har varit för tyst om det. Nu är det fjärde gången, jag vill att folk börjar prata om det. Det är nog den största chansen att få klarhet i det här, säger han.

De har nämligen ingen aning om vem det kan vara som vill dem illa.

– Jag vill bara få ett stopp på det här, och helst ett svar: varför?

Alla fyra händelserna är polisanmälda, men det finns inte mycket att gå på för polisen. Brottsrubriceringen är brott mot griftefriden.

Fotnot: Simon heter egentligen något annat.

LÄS MER: 50 muslimska gravar vandaliserade: ”Islamofobin har slagit rot”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset