"Så här rumsren har rasismen blivit", "Låt hennes död bli en väckarklocka", och "Det går inte att skylla på oss nyanlända" – här är kolumnerna och debatterna som engagerat Metros läsare mest under 2018.

Cissi Wallin: Inte för barnens skull ni ”står upp för lucia”

Jag ställer mig undrande till hur ett hittepå från bara några decennier tillbaka helt plötsligt kan vara så viktig för den svenska folksjälen, skriver Cissi Wallin.

LÄS TEXTEN HÄR

Kajsa Ekis Ekman: Afrika vill inte ha döda vita människors kläder

Det finns en myt om att i Sverige är vi goda människor som ger bort våra kläder. Men massimporten av begagnade kläder har varit ödesdiger för Afrika, skriver Kajsa Ekis Ekman.

LÄS TEXTEN HÄR

Debatt: Därför bär muslimska kvinnor frivilligt slöja

I dag är det dags att fira World hijab day. Att bära slöja är en frihet, en trygget och en privatsak mellan oss och vår gud, skriver Muzna Ahmed och Sundus Virk.

LÄS TEXTEN HÄR

Abdulla Ahmad Miri: Det går inte att skylla allt på oss nyanlända

Behovet av bostäder har ökat efter flyktingvågen. Men problemet är att tillgången på bostäder i Sverige drivs av köpkraft och inte av behov, skriver Abdulla Ahmad Miri.

LÄS TEXTEN HÄR

Agnes Arpi: Låt hennes död bli en väckarklocka

Jag nåddes just av beskedet att en av de läsare som jag har haft kontakt med, en ME/CFS-sjuk kvinna och stridbar kämpe, har avslutat sitt liv genom assisterat självmord i ett annat land, skriver Agnes Arpi.

LÄS TEXTEN HÄR

Gabriella Kärnekull Wolfe: Första gången jag sålde sex var jag 15 år

Jag gick i nian och var femton. Vi möttes upp på en bilparkering och han körde ut mig till en skog i Tyresö utanför Stockholm, skriver Gabriella Kärnekull Wolfe.

LÄS TEXTEN HÄR

Emilie Ebbis Roslund: Så här rumsren har rasismen blivit

Två personer som är uppskattade inom en förskola i Ystad har fått sluta för att några föräldrar till barnen varit kritiska till att männen har invandrarbakgrund. Aldrig tidigare har jag hört talas om något liknande, skriver Emilie Ebbis Roslund.

LÄS TEXTEN HÄR

Debatt: Nej, Jimmie, det går inte åt helvete – här är 27 saker som visar motsatsen

Så här i valtider är det tydligt att kollapsdrevet fortfarande lever i den politiska debatten. Trots att det går nästan löjligt bra för Sverige i väldigt många avseenden tar gnällandet och missnöjet stor plats i samtalet. Som om det skulle vara det enda sättet att locka väljare på i Sverige 2018, skriver Mikael Carlsson.

LÄS TEXTEN HÄR

Cissi Wallin: Det är inte metoos fel att Benny Fredriksson är död

Att teaterchefen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Benny Fredriksson, avslutade sitt liv är givetvis inget annat än fruktansvärt. Men vi måste ändå kunna prata om när någon gått över alltför många gränser, skriver Cissi Wallin.

LÄS TEXTEN HÄR

Debatt: Det offentliga samtalet har gått sönder helt

Via oss på Kamratposten skickade 1700 läsare ut ett budskap till vuxenvärlden. De vuxna svarade med att kalla oss på KP fula saker, tjafsa om statistik samt lägga licenspengar på att hårdgranska en underrubrik, skriver Lukas Björkman, chefredaktör på Kamratposten.

LÄS TEXTEN HÄR

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset