90-talet bjöd på en hel del prylar och trender. Välkommen in till en nostalgitripp!

Buffalo-skor

Inget var så moderiktigt och coolt som att pryda fötterna med Buffalo-dojjor. De ultimata 90-talsskorna, helt enkelt.

Bärbar CD–spelare

Vem minns inte problemet med att inte få plats med sin Discman i fickan och än mindre flera extraskivor för lite variation mellan Backstreet Boys och Spice Girls.

Kassetter

Innan CD-spelaren var det så klart kassetter som gällde. Både generationer innan och de som växte upp på 90-talet minns hur man kastade sig över inspelningsknappen på kassettspelaren när ens favoritlåt spelades på radion och paniken när man råkade spela över en annan låt. Den magiska symbiosen mellan kassetten och blyertspennan glömmer vi heller aldrig.

LÄS MER: ”Så ser tv-stjärnorna från 90-talet ut i dag – känner du igen dem?”

Date-parfymerna

Den första parfymen eller deodoranten som de flesta som växte upp på 90-talet ägde hette med stor sannolikhet Date. Varje parfym var döpt efter ett kvinnonamn och man blev ledsen när man inte hittade en som hette som en själv. Det mest 90-taliga av allt var när Robyn fick pryda en egen Date-parfym.

Tamagotchi

Paniken när man glömt mata, leka eller spola efter sitt digitala husdjur så att man till slut tog död på den. Kidsen på 90-talets bästa och värsta leksak.

Brythjärtan

Var och varannan unge gick runt med ett halvt hjärta runt halsen. Den andra hälften gick ens bästis runt med. Tills den dagen man hade bråkat och ville bryta hjärta med en ny bästis.

Adidasbyxorna

De numera klassiska Adidasbyxorna med knappar längs sidorna bars av de flesta. Inte helt oväntat gjorde de nyligen comeback igen, precis som många andra tidstypiska trender från 90-talet.

Nintendos Game Boy

Det ultimata tidsfördrivet var förstås den bärbara spelkonsolen Game Boy. Självklart fanns det utbytbara spelkassetter till.

Självlysande stjärnor

De självlysande stjärnorna i taket eller på väggarna var standard i alla pojk-och flickrum ute i landet.

LÄS MER: Här är 6 pojkband du inte minns från 90-talet”

Lavalampor

De färgglada lamporna levererade knappast världens bästa belysning, utan användes snarare som dekoration. Lamporna lanserades egentligen redan på 60-talet men gjorde en enorm comeback på 90–talet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset