Justera vikten en smula eller krydda på lönekontot? Nätdejtarna är allt annat än sanningsenliga när de letar partner, visar en undersökning från dejtingsajten Beautifulpeople. Värst är männen, skriver The Telegraph, men kvinnorna är inte långt efter. Kolla in tio-topplistan på vad vi ljuger mest när vi nätdejtar.

Jonas Ekströmer / SCANPIX

1. Vikt (kvinnor). Vågen ljuger – och nätdejtaren. Att dra av ett par kilon på vikten är den vanligaste lögnen hos kvinnor som nätdejtar. Män ljuger mest om vad de jobbar med.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

2. Längd (män). Man kanske inte vill vara en Sultan Kosen (världens längsta man) men att lägga på ett par centimeter är vanligt på nätet. Näst vanligaste lögnen hos kvinnor handlar om ålder.

AP Photo/Danny Moloshok

3. Utseende (kvinnor). Profilbilder till trots – nätdejtande kvinnor är bra på att försköna sitt yttre och minska på midjemåttet. På männens lögnlista ligger vikten på tredje plats.

All over press

4. Fysiken (män). Ölmagen försvinner på nätet. Män som nätdejtar beskriver sig gärna som atleter. På kvinnornas lögnlista ligger längden på fjärde plats.

AP Photo

5. Pengar (män och kvinnor). Att bättre på kontosaldot en smula i jakt på en partner är vanligt för båda könen.

AP Photo/Paul Chiasson

6. Framgångsrik på jobbet (män). Ljusstakar som julklappsbonus duger inte. På nätet ljuger män om att det går betydligt bättre på jobbet. På kvinnornas lögnlista ligger bröststorlek på sjätte plats.  

AP Photo/Alan Gibson

7. Intressant och glamoröst yrke (män och kvinnor). Vem tycker att försäkringskonsult är ett sexigt jobb? Nätdejtare är bra på att krydda sina karriärval.

AP Photo/Matt Sayles

8. Känner kändisar (män och kvinnor). Att vara "bästa vän" med Paris Hilton och ha en telefonbok full av Hollywoodnummer är tydligen bra i dejtingvärlden.

AP Photo/Chris Pizzello

9. Har en egen assistent (män och kvinnor). Att ha en personlig hjälpreda, som fixar till ditt hår när blåser, verkar imponera på motsatta könet.

AP Photo/Matt Sayles

10. Arbetar i filmindustrin (män). Vem vill inte visa upp en Oscar som samlar damm på bokhyllan? Kvinnorna ljuger om att de arbetar i nöjesbranschen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset