En av dubbelmålgörarna, Scott Hartnell, skjuter mot mål.
En av dubbelmålgörarna, Scott Hartnell, skjuter mot mål.

10–0. Det blev slutresultatet när Columbus vann över Montreal i NHL-ishockeyn.Alexander Wennberg gjorde fyra assist i målfesten.Och Anaheims Rickard Rakell storspelade mot Arizona.

Vid ställningen 9–0 började publiken ropa "vi vill ha tio". Och Columbus gjorde som publiken ville.

– Det är svårt att beskriva känslan där ute när allt går som det ska och kedjorna fungerar. Vi försöker bara fortsätta att spela. Jag menar tio mål, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Alexander Wennberg i omklädningsrummet efter matchen.

22-åringen gjorde fyra assist, hans högsta antal hittills i NHL-karriären, och utsågs till matchens bästa spelare. Det kunde ha blivit ett mål för honom också, men det dömdes bort då han enligt videoinspelningar medvetet sparkat in pucken med skridskon. William Karlsson noterades för två assist.

Fyra tvåmålsskyttar

Fyra av Columbus spelare – Cam Atkinson, Scott Hartnell, Nick Foligno och Josh Anderson – gjorde två mål var i lagets målrikaste match någonsin. Tidigare har Colombus gjort åtta mål i samma match, tre gånger om. Seth Jones och David Savard petade in de övriga två målen.

Montreal släppte in åtta mål i de två första perioderna, och två i den sista. Montreal har inte förlorat med de siffrorna sedan säsongen 1941–1942, skriver ESPN.

Rakell storspelade

I matchen Mellan Anaheim och Arizona, som Anaheim tog hem med 5–1, storspelade 23-årige svensken Rickard Rakell som var inblandad i tre av målen. Två puckar satte han själv i kassen, hans andra och tredje mål under säsongen, och han bidrog med en assist till Kevin Bieksa som gjorde matchens första mål.

Under de tre matcher han spelat sedan han kom tillbaka till NHL har han hunnit göra tre mål och samlat på sig fem poäng.

Rakells lagkamrat Jakob Silfverberg gjorde lagets tredje mål i första periodens slutminut.

Henrik Zetterberg var målskytt i matchen mellan Detroit och Winnipeg, som slutade 5–3 till Winnipeg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset