Ida Nygren Hansson, som är en vän till mamman, skrev om händelsen på Facebook.
Ida Nygren Hansson, som är en vän till mamman, skrev om händelsen på Facebook.

När den tolvåriga flickan kom hem från skolan bad hon sin mamma om hjälp med att raka sig under armarna. Hon hade nämligen blivit retad för sitt hår. ”Det är hemskt”, säger mamman.

Den tolvåriga flickan vågade inte räcka upp handen i skolan längre, något som Expressen var först med att skriva om. Anledningen var att hon blev retad för att hon hade hår under armarna. Därför bad hon sin mamma om hjälp.

– Det känns inte bra på något sätt, men jag blir inte förvånad. Det ska vara på ett visst sätt, annars sticker man ut och är inte en i gruppen, säger mamman, som är i 30-årsåldern och vill vara anonym.

Hon hjälpte sin dotter att raka sig trots att hon tycker det är fel.

– Jag försöker hela tiden vara stöttande och säga att det inte handlar om henne. Det är inte barnens ansvar, det är vårt ansvar som vuxna och föräldrar vad vi för över till dem, säger mamman till Metro.

►LÄS MER: Kent blev mobbad i skolan – 36 år senare hämnades han rejält

Ida Nygren Hansson, som är en vän till mamman, skrev om händelsen på Facebook efter att de pratat i telefon.

– Jag blev så förvånad, sen börjar man tänka tillbaka på hur det var när man själv var i den åldern. Det blir så tydligt att det är yttre påverkan och normer som påverkar barnen, säger hon.

Hennes inlägg delades av facebooksidan ”Supersnippan” och har väckt starka reaktioner.

– Jag tror att det är viktigt att alla kanske tänker på hur man pratar om saker och hur man normaliserar det. Att man slutar lägga på en massa värderingar hela tiden, alla ska få se ut som de vill, säger Ida Nygren Hansson.

LÄS MER: Här är tjejlaget som utmanar normerna – spelar mot killar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset