12-årige Dante Adolfsson har varit försvunnen sedan i tisdags.
12-årige Dante Adolfsson har varit försvunnen sedan i tisdags.

12-årige Dante med Downs syndrom har varit försvunnen i Falkenberg sedan tisdagskvällen. Polis, militär och Missing people deltar i insatsen. Polisen uppmanar alla boende i området att bistå i sökandet.

Vid 17-tiden på tisdagen försvann 12-årige Dante Adolfsson, som har Downs syndrom, från Tröingeberg i Falkenberg. Han var ute med familjens hund vid försvinnandet och hunden kom ensam tillbaka till familjen.

– Det pågår ett intensivt sökande med väldigt stora resurser och vi hoppas givetvis att vi ska hitta pojken. Det är en mängd patruller, flera hundpatruller och helikopter, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

LÄS MER: Colombianska VM-hunden Leela försvunnen – stort sökpådrag

Ett 150-tal militärer deltar

Polisen utreder det som en särskild händelse, vilket innebär att man avsätter extra resurser.

På onsdagseftermiddagen inledde polisen en förundersökning med rubricering människorov då man för närvarande inte vet var pojken befinner sig eller hur han försvunnit. Att försvinnandet rubricerats som människorov gör att polisen kan arbeta bredare och göra avspärrningar samt tekniska undersökningar.

Ett 150-tal militärer hjälpte till i sökandet.

– Vi bidrar med 150 personer. Det är anställda och rekryter. Ungefär hälften kommer från 45:e hemvärnsbataljonen, alltså Hallands hemvärn, säger Carl Sjöstrand, informationschef på Luftvärnsregementet LV6 i Halland.

Enligt polisens uppgifter var Dante klädd i klarblå jacka med luva och svart skor med reflex när han försvann. Han har blont hår som går till öronen och är cirka 140 centimeter lång med smal kroppsbyggnad.

Polisen vädjar till allmänheten om hjälp i sökandet.

LÄS MER: Utländska turister hittade i fjällen efter sökinsats

Cirka 500 från Missing people

Under onsdagsmorgonen anslöt Missing people i sökandet efter Dante. Enligt Monika Hirseland, kontaktperson för Missing people, var cirka 500 personer med i sökandet. De delades upp i olika områden som skulle gås igenom.

– Vi får sektorer av polisen, säger Monika Hirseland.

Strax före klockan 10 kom beslut om att stoppa alla tåg förbi Falkenberg för att genomföra sökningar, bland annat i en tunnel.

Den som har gjort iakttagelser eller har andra upplysningar att lämna som kan vara intressanta för polisen uppmanas ringa telefon 11414.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset