Jeremy Shuler är bara 12 år men har redan börjat plugga på Cornell University, ett av de mest anrika universiteten i USA.
Jeremy Shuler är bara 12 år men har redan börjat plugga på Cornell University, ett av de mest anrika universiteten i USA.

12-åriga Jeremy Shuler är den yngsta studenten någonsin på ett av USA:s mest anrika universitet. Han älskar Minecraft och tycker utbildningen är enkel hittills: ”men jag vet att det blir svårare snart”.

När Jeremy Shuler var två år läste han böcker på engelska och koreanska. Vid sex års ålder läste han matematik på gymnasienivå. Nu pluggar han på Cornell University, ett av USA:s åtta Ivy League-universitet, skriver nyhetsbyrån AP.

– Om du ser på hans utveckling och om han håller samma kurs, så kommer han en dag att lösa problem som vi inte ens föreställt oss ännu. Det är ganska spännande, säger Lance Collins, dekanus för ingenjörsfakulteten på Cornell University.
 

► LÄS MER: Svenskt universitet bland de 10 bästa – i hela Europa


​Jeremy Shuler har fått sin utbildning hemma, och båda hans föräldrar är flygingenjörer. Vid tio års ålder skrev han de amerikanska standartesterna som visade att han var redo för universitet. Då hans föräldrar gick med på att flytta från Texas till delstaten New York fick han sin plats på Cornell.

– Redan från början var han fysiskt utvecklad, väldigt stark, säger hans pappa, Harry Shuler till AP.

Han började fokusera på bokstäver och siffror tre månader gammal, hade lärt sig alfabetet när han var 15 månader och läste själv böcker på engelska och koreanska när han var 21 månader.

Vid fem års ålder läste han ”Sagan om ringen”. Han behövde aldrig gå i förskola. Men på universitetet verkar han trivas.

– Jag var nervös först, men jag är mycket ivrigare än nervös nu. Som mamma sa, alla ungarna i matematiklägren var äldre än mig, så jag är van vid att ha äldre vänner. Så länge de gillar matte.

– Kurserna är rätt enkla än så länge, men jag vet att det blir svårare snart.
 

► LÄS MER: Har du sett den läsande genibebisen?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset