Morgan Freeman i "Evan den allsmäktige" och Uma Thurman i "Kill Bill".
Morgan Freeman i "Evan den allsmäktige" och Uma Thurman i "Kill Bill".

Det är inte alltid lätt att se alla små detaljer i filmer första gången man ser dem. Men faktum är att filmmakarna många gånger ser till att få med det där lilla extra. Buzzfeed har sammanställt en lista över detaljer du kanske inte har lagt märke till i kända filmer.

1. Hyllorna i butiken i ”A quiet place” är tomma, förutom chipshyllan. Att äta chips skulle göra för mycket väsen av sig.

2. När de befinner sig på tidvatten-planeten i ”Interstellar” motsvarar varje timme på planeten hela sju år på jorden. Spåret som spelar då heter ”Mountains” och det är klockslag-ljud igenom hela låten. Varje klockslag motsvarar en hel dag på jorden.

LÄS MER: ”20 filmer du måste se innan du dör”

3. I ”Spider-Man 2” säger Peter ”strong focus on what I want”. I nästa stund hoppar han från en byggnad, slängs in i en vägg och landar slutligen på en Ford Focus-bil.

4. När Jim Carreys rollfigur Fletcher skriver ”blue” över hela sitt ansikte i ”Liar liar” skriver han också namnet på blueslegendaren BB King.

5. När Maui förvandlas till en hök i ”Vaiana” kan man fortfarande se hans krok på hans högra vinge.

6. I slutet på ”Captain America: Civil war” ser vi märket från Black Panthers klo på Captain Americas sköld. Det beror på att de båda är gjorda av vibranium.

7. I ”The 40-Year-Old Virgin” har David, som spelas av Paul Rudd, på sig en t-shirt med en bild på, just det, Paul Rudd.

8. I ”Kill Bill: Volume 1” syns undersidan av Uma Thurmans sko snabbt i bild. Där står det ”Fuck u”.

9. Chuck har på sig Nike-kläder och Larry har på sig Adidas-kläder i ”Härmed förklarar jag er Chuck och Larry”. När de sedan har gift sig har de båda i stället på sig Puma-kläder.

10. I ”Evan den allsmäktige”, när Gud (Morgan Freeman) dyker upp som en servitör, står det Al Mighty på hans namnbricka. Den amerikanska filmtiteln är ”Evan Almighty”.

11. Warner Bros-introt till ”Harry Potter”-filmerna blir mörkare och mörkare för varje film, i linje med att filmerna blir mörkare.

12. Tyler Durden (Brad Pitt) i ”Fight club” bor på ”Paper Street”. Definitionen ”Paper Street” är ”en väg eller gata som syns på kartan men inte existerar i verkligheten”.

LÄS MER: ”Här är sju nyheter på HBO Nordic i november”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om film