Huset där flickan hölls fången.
Huset där flickan hölls fången.

En pappa och son i Ohio, USA har gripits misstänkta för att ha låst in en 13-årig flicka i en källare i ett helt år. Enligt polisen hade flickan handfängsel och tvingades gå på toaletten i en hink. ”Det är verkligen avskyvärt”, säger Joe Heffernan, vid Toledopolisen till NBC News.

De två gripna ska vara flickans styvpappa och styvbror. Det är ännu inte helt klarlagt hur länge flickan vistats i källaren, men polisen misstänker att misshandeln började när flickans mamma flyttade ut ur huset i Toledo i delstaden Ohio, rapporterar flera amerikanska medier. 

– Hon tror att mamman lämnade huset 2012, men hon är inte riktigt säker. Vi har inte lyckats bekräfta den uppgiften, säger Ron Frederick, polischef i Toledo till NBC News. 

LÄS MER: Blev inlåst på sjukhustoaletten i nästan en vecka – dog 

Flickan fick tag på nyckeln till handbojorna och när de misstänkta lämnade huset, rymde hon. Hon upptäcktes snart av en förbipasserande som förstod att hon behövde hjälp. Först ringde denne till styvpappan, som då la på luren. Efter det larmades polisen.

När polisen kom till platsen hade de två männen återvänt och var då i färd med att fly. De hade packat sina tillhörigheter, vapen och den yngre mannens två barn satt i bilen. 

När polisen gick in i huset hittade de handklovar och en hink i källaren. 

Grannarna i området är chockade över nyheten och berättar samtidigt att familjen i huset höll sig för sig själva. 

– De ville inte prata överhuvudtaget. Om jag hade vetat, då lovar jag, jag hade sparkat in den där dörren, säger en av grannarna till NBC News. 

Flickan och hennes styvbrors två barn har nu tagits om hand av sociala myndigheterna. 

LÄS MER: Daniel dog utan att någon märkte det 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott