Protester mot barnvåldtäkter i New Delhi, Indien 2013.
Protester mot barnvåldtäkter i New Delhi, Indien 2013.

Flickan såldes för 400 kronor per kund i två års tid men nu har hennes föräldrar gripits.

Polisen i den sydindiska staten Kerala har gripit mamman och styvfadern till en tonårsflicka, misstänkta för att sålt henne till sexkunder. Den 13-åriga flickan har berättat för sina rådgivare att hennes föräldrar brukade värva kunder och tvinga henne att ha sex med dem. Hon är nu räddad och har förts till ett statligt skyddsboende.

Mamman har sagt till den engelskspråkiga, indiska nyhetskanalen Mathrubhumi, att hon tog 3 000 rupier, ungefär 400 kronor, för att en kund skulle få ha sex med hennes dotter, skriver BBC. Polisen säger att de har identifierat 25 av de 40 kunderna som dottern enligt utsago har betalat för sex med dottern. Tio andra har också gripits i samband med fallet.

Indisk minister: Fler våldtäkter i Sverige

Den 37-åriga mamman har sju barn som är mellan 4-24 år gamla. Hennes 55-årige make arbetade som chaufför och brukade värva kunder genom att visa dem bilder på hans styvdotter, uppger polisen.

Sexhandeln i Indien är bland den värsta i världen och i Bombay sägs den vara som allra störst, med unga flickor som säljs öppet på gatorna.

Indiska kvinnor protesterar mot sexvåldet – genom att sova i parker

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset