Dessa sötnosar söker nu nya adoptivfamiljer och hem där de får mental stimulans, och framförallt kärlek.
Dessa sötnosar söker nu nya adoptivfamiljer och hem där de får mental stimulans, och framförallt kärlek.

Corall, Samuraj, Ayla, Fläckan, Malena och Alexis är sex av tretton omhändertagna katter som av olika skäl söker en varm famn att krypa upp i. Göteborgs Djurskyddsförening efterlyser nu adoptivfamiljer som kan erbjuda dem ett nytt, kärleksfullt hem.

Göteborgs Djurskyddsförening

"Ayla är en äldre honkatt som kommer från ett dödsbo. Hon är av rasen perser och kräver viss pälsvård. Hon har tidigare bott inomhus och är inte van vid att vistas utomhus. Hon är väldigt charmig och social och vill gärna ha mycket sällskap av människor."

Göteborgs Djurskyddsförening

"Samuraj är en väldigt snäll och aktiv hankatt. Han tycker om att kela och är väldigt duktig på att göra konster. På grund av felbehandling från tidigare ägare vill han bo ensam utan andra katter och gärna få tillgång till att vara utomhus."

Göteborgs Djurskyddsförening

"Corall är en blyg hankatt som kommer från ett dödsbo. Han vill ha tid för att känna sig som hemma och han behöver därför en trygg familj. Yngre barn gör honom osäker för han trivs inte med uppmärksamhet om det inte är på hans villkor."

Göteborgs Djurskyddsförening

"Malena och Alexis är två nyfikna honkatter som vill flytta tillsammans. De har tidigare bott som innekatter under hemska förhållanden och skulle därför uppskatta att få tillgång till en egen uteplats där de kan få se sig omkring och upptäcka vad världen har att erbjuda." 

Göteborgs Djurskyddsförening

"Fläckan är en dräktig honkatt utan ID-märkning som kom till Göteborgs Djurskyddsförening den 12 april i år. Hon hade blivit utslängd av sina tidigare ägare och pälsen hade fallit av på båda sidorna. Trots sitt tidigare liv är hon en väldigt social och charmig katt som gärna vill ha sällskap av människor."

Sommaren är i antågande och smått börjar de flesta semesterplanerna falla på plats. Samtidigt är det vid denna tidpunkt många katter som kommer in till katthem och djurskyddsföreningar runt om i landet.

På Göteborgs Djurskyddsförenings djurhem söker de just nu adoptivfamiljer som vill och kan erbjuda dem en varm famn och mental stimulans åt en huskatt.

– Det är väldigt många katter som behöver nya hem och det är väldigt många som letar efter en kärleksfull familj, säger Lisa Marie Foogel vid Göteborgs Djurskyddsförening till Metro.

Det rör sig om 13 katter, varv sex är Corall, Samuraj, Ayla, Fläckan, Malena och Alexis.

– De är väldigt kärleksfulla och de är charmiga och sociala och de älskar att få umgås med människor.

69 katter hittade hem via Facebook – på två dagar

Göteborgs Djurskyddsförening har i 140 år arbetat ideellt med att hjälpa djur och informera allmänheten om djurskyddsfrågor. De får årligen in flera katter, både sådana som lämnats, från dödsbon vars tidigare ägare har gått bort och katter som på grund av okunskap eller slarv hamnat fel.

– Det är också viktigt att tänka på att allt som man kan få i en katt som man köper av en uppfödare kan man även få i en katt som är på vårt djurhem här i Kullbäckstorp, säger Lisa Marie Foogel.

En vuxen katt från djurhemmet kostar 500 kronor att adoptera och ett kattunge 700 kronor. Mer finns att läsa på deras hemsida.

Intresserad av att adoptera någon av dessa katter? Mejla och boka in en tid på goteborgs.djurskyddsforening@telia.com, eller ring kansliet på nummer 031-88 88 80 mellan klockan 9 och 12.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset