En 14-årig pojke i Minnesota avled efter att ha angripits av en misstänkt "hjärnätande" amöba vid bad.

blickwinkel / Alamy

En amöba, dock inte den sort som drabbade pojken som dog i sviterna av en ovanlig men allvarlig hjärninfektion.

Efter en simtur i sötvattensjön Lake Minnewaska i Minnesota hamnade en 14-årig pojke i koma. Enligt Sky News tros han ha angripits av amöban Naegleria fowleri, vilket är en frilevande amöba som finns över hela världen, främst i varma sötvatten.

Sedan i tisdags har pojken behandlats för den ovanliga och dödliga hjärninfektionen vid University of Minnesota Medical Center.

Hans farbror meddelade på onsdagen att tillståndet var fortsatt kritisk och på torsdagen gick familjen ut och berättade att han dött i sviterna av infektionen, uppger CBS Minnesota

LÄS MER: "Stressmage" kan orsakas av amöba

Den aktuella amöban är frilevande och finns över hela världen, främst i varma sötvatten. Den uppges infektera människor genom att ta sig in genom näsan, oftast i samband med simning och dykning då man får vatten i näsan.

Om tester bekräftar att pojken angripits av Naegleria fowleri är det enligt CBS Minnesota det tredje kända fallet av denna hjärninfektion i delstaten. De senaste två ska ha skett 2010 och 212, båda kopplade till orten Stillwater.

Efter händelsen i tisdags stängdes två offentliga stränder stängdes av, men de har sedan dess öppnats igen, rapporterade Echo Press enligt Sky News.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset