14-årige Domanik Green hade aldrig bytt skärmbakgrund om han visste att det kunde klassas som ett allvarligt brott.
14-årige Domanik Green hade aldrig bytt skärmbakgrund om han visste att det kunde klassas som ett allvarligt brott.

Domanik Green bestämde sig för att skoja med en lärare han ogillade på sin skola. Det skulle han aldrig ha gjort. Nu riskerar han att dömas för IT-brott och kastas ut ur skolan.

En 14-årig pojke i Florida, USA, har anklagats för att ha hackat in sig på sin lärares dator. Vad som började som ett oskyldigt spratt kan nu komma att ta en allvarlig vändning, skriver The Washington Times.

Nu står han anklagad misstänkt för att ha begått ett allvarligt IT-brott. Nog är dagens ungdomar teknikkunniga, men i det här fallet handlar det inte om några avancerade datorkunskaper.

Det var i slutet på mars som mellanstadieeleven ska ha tagit sig in på skolans intranät och bytt sin lärares skärmbakgrund till en bild på två män som kysser varandra. Polisen i Florida hävdar att 14-åringen tog sin in på intranätet för att stjäla ett inträdesprov för att komma in på kommunala skolor i delstaten, något som Domanik Green nekar till.

Det är inte första gången han hamnar i trubbel för att kuppat in sig i skolans datorsystem. Sist han försökte blev han avstängd från skolan i tre dagar. I en intervju med den lokala tidningen Tampa Bay berättar han att tricket att ta sig in på skolans nätverk är välkänt bland elever i skolan – eftersom lösenordet är lärarens efternamn. Något han upptäckt efter att ha sett läraren logga in på datorn.

Domanik Green, som nu riskerar att bli utkastad ur skolan, ångrar sig djupt efter sitt spratt.

– Hade jag vetat att det jag gjorde var olagligt, hade jag självklart aldrig gjort det, säger han till Tampa Bay.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset