Börje Ekholm tillträdde som Ericssons vd 16 januari 2017.
Börje Ekholm tillträdde som Ericssons vd 16 januari 2017.

På grund av Ericssons ekonomiska problem förbereds drastiska sparpaket. Enligt källor till Svenska dagbladet kan så många som 14 000 anställda tvingas lämna sina jobb.

Telekomjätten Ericssons problem fortsätter. Trots ett vd-byte har man inte lyckats få ordning på ekonomin, och i den senaste kvartalsrapporten medger man att försäljningen minskat med åtta procent.

Enligt Svenska dagbladet förbereder man nu ett enormt sparpaket. Det handlar enligt tidningen om att Arun Bansar, som är chef för Ericssons verksamheter i Europa och Latinamerika, fått i uppdrag att skära ned i sitt affärsområde.

LÄS MER: Ny kalldusch från Ericsson

Enligt Svenska dagbladet kan det handla om så många som 14 000 som riskerar att förlora sin jobb i Latinamerika och Europa, hur många det handlar om i Sverige är inte känt.

– Vi talar om upp mot 14 000 anställda som måste bort. Exakt hur det ska ske är inte helt klart. Men det blir en fråga om i princip nedläggning i flera länder där försäljningen försvunnit, säger en person med insyn till Svenska Dagbladet.

Ericsson har drygt 17 000 anställda i Sverige. Inom det berörda affärsområdet finns 53 000 av företagets 119 000 anställda.

LÄS MER: Cevian blir storägare i Ericsson

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Jobb