Lastbilen välte på motorvägen och 14 miljoner bin lyckade smita från sina kupor. – Alla har blivit stuckna, säger en polischef.

Under fredagen välte lastbilen på motorvägen I-5 nära Lynnwood i amerikanska delstaten Washington. Den 36-åriga föraren tappade kontroll, körde in i ett räcke och hela lasten, bestående av 458 bikupor välte.

Nära 14 miljoner bin lyckades smita och gå till attack mot personer i närheten, skriver Seattle Times. Föraren ska ha klarat sig i olyckan, men räddningspersonal fick hjälpas åt för att försöka rädda så många bin som möjligt.

– Alla har blivit stuckna, säger Ben Lewis, polischef, till Seattle Times.

Inom en timmes tid efter olyckan var flera biodlare på plats för att hjälpa till med de aggressiva bin som gick till attack. Allt eftersom det blev varmare blev bina än mer irriterade och brandmän använda en blandning av skum och vatten för att spruta på bikuporna för att ha ihjäl och lugna bina.

När tv-kanaler rapporterade från platsen var reportrar och kameramän tvungna att skydda sig från bina genom att vifta kraftigt med armarna.

Värdet på bina beräknas till 92 000 dollar, motsvarande ungefär 800 000 svenska kronor. Men Seth Thompson, som jobbar på en biodling och som var på plats för att hjälpa till säger till Seattle Times att hela 128 bikupor kunde räddas.

Seattle Times-reportern Evan Bush, twittrade flitigt från platsen och kunde bland annat visa bilder på döda bin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset