Det finns flera appar erbjuder gratis samtal.
Det finns flera appar erbjuder gratis samtal.

Att kontakta sina nära och kära utomlands kan bli en dyr historia – trots generösa mobilabonnemang. Men med internetuppkoppling finns det en mängd sätt att spara pengar på. Här är 14 tips på appar och tjänster du kan använda.

I dag erbjuder flera mobiloperatörer gratis samtal och obegränsad mängd av sms och mms. Befinner man sig däremot utomlands kan det bli dyrt, trots att flera operatörer satsar på att erbjuda sina kunder låga samtalskostnader även där.

Men det finns en uppsjö appar och funktioner via internet som går att använda för att ringa gratis samtal, skicka chattmeddelanden eller bilder till en vän långt bort. De flesta apparna och tjänsterna är gratis så länge du har internetuppkoppling. Däremot tillkommer det ofta kostnader för den som använder sitt mobila nätverk.

LÄS MER: Snart blir det gratis att surfa med mobilen i EU

Det är inte alltid som den du ringer till behöver ha samma app eller tjänst som du använder. Flera appar erbjuder, förutom samtal via wifi eller mobilt internet, även samtal kopplat direkt till ett telefonnummer. I stället för att skicka telefonsamtalet via mobiloperatörernas och telefonbolagens ledningar skickas samtalet över internet, där det växlas in på mobilnätet. Det gör att det kan vara möjligt att ringa internationella samtal till en kostnad motsvarande ett vanligt lokalsamtal.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Mobiler