Ludvig ”Brollan” Brolin slog igenom för en bredare publik under realityserien Gamerz.
Ludvig ”Brollan” Brolin slog igenom för en bredare publik under realityserien Gamerz.

Ludvig ”Brollan” Brolin hoppar in i svenska storlaget i stället för Freddy "Krimz" Johansson i kvalfinalerna till WESG.

MISSA INTE: Se avsnittet av Esport-tv med Olof ”Olofmeister” Kajbjer här!

Trots sin låga ålder har Ludvig ”Brollan” Brolin gjort sig ett namn som en av Sveriges mest lovande Counter strike-talanger. Och nu får det 15-årige underbarnet chansen att visa framfötterna som inhoppare i Fnatic under regionsfinalerna av World electronic sports games [WESG] i Barcelona.

Där kommer det svenska laget förutom att gå upp mot landsmännen i Godsent även slåss mot stora namn som Virtus.pro, Envyus, North, BIG och några stjärnspäckade landslag.

LÄS MER: Glanell: Virtus.pro har förmågan att återuppstå från de döda

Ludvig ”Brollan” Brolin har under en längre tid puttrat i andra- och tredjenivålag i den svenska scenen, men nu är det alltså dags att mäta sig med de stora spelarna.

Europeiska regionsfinalen till WESG

När: 22–26 november.

Var: Barcelona.

Om: Spelarna i lagen som deltar i WESG måste vara medborgare i samma land. Därför deltar både lag som Virtus.pro och Fnatic samtidigt som andra lag till exempel Team Ukraine är en mix av spelare från flera olika topplag.

LÄS MER: Heaton: Blir Faze ännu ett lag att falla platt efter smekmånaden?

Hans breda genomslag kom igenom realityserien Gamerz som sändes under maj månad i år. Där blev hans skills gång på gång ett samtalsämne.

– Han är en av de största talangerna jag sett. Han har spelat sedan han var fyra år och har det verkligen i muskelminnet, sa coachen tillika CS-veteranen Oskar ”ins” Holm i en intervju med Metro i samband med programmet.

Sedan oktober spelar han för laget Passions tillsammans med bland andra Alfred ”RuStY” Karlsson.

De fyra lagen som klarar sig bäst europeiska kvalet tar sig vidare till den stora finalen i Kina nästa år där en förstaplats innebär en svindlande vinstsumma på över sju miljoner kronor.

LÄS MER: Hemliga samtalet kunde ha fått Olofmeister till Ninjas in Pyjamas

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset