15-åring sydde ihop munnen – nu ska han utvisas
15-åring sydde ihop munnen – nu ska han utvisas

Efter att flyktingpojken sytt ihop sin mun och hamnat på BUP-akuten ville Migrationsärendet ompröva beslutet att utvisa honom. Men gränspolisen i Malmö vägrar att lämna tillbaka ärendet.

Den 15-årige flyktingpojken hade fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd i Sverige. Men eftersom pojken var i så dåligt skick ville Migrationsverket pröva ärendet igen. Men gränspolisen i Malmö vägrar lämna ut ärendet till myndigheten, skriver Sveriges Radios Ekoredaktion. 

Pojken kom till Sverige i vintras via Italien.  Enligt EU:s så kallade Dublin-förordning är det dit han ska skickas tillbaka. Enligt pojkens gode man, Annette Cromwell, har han blivit våldtagen där och misshandlad av polis. Dessutom är han svårt traumatiserad sedan tidigare.

Han togs in på BUP-akuten i Malmö första gången i april efter att ha fått avslag på sin ansökan. Då hade han sytt ihop sin mun. När han sedan greps i veckan och fördes till förvaret i Åstorp var han i så dåligt skick att han fick föras tillbaka till psyket. När Ekot tog upp fallet tyckte Migrationsverket att det var så ömmande att de bad att få göra en ny bedömning av fallet. Men gränspolisen har satt stopp för det. 

Chefen för gränspolisen i Malmö har inga kommentarer till beslutet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset