70 000 muslimska ledare i Indien har utfärdat en fatwa mot IS. Fördömandet av terrorism har signerats av 1,5 miljoner muslimer.

Under en årlig religiös ceremoni togs beslutet om fatwan, ett uttalande som fördömer IS och deras terrorism. 70 000 imamer och mullor utfärdade fatwan, och över 1,5 miljoner muslimer skrev under, enligt Times of India.

– Det står i koranen att mordet på en oskyldig person är att likställa med att mörda hela mänskligheten, säger Mohammed Ehsan Raza Khan, en av ledarna, under mötet enligt tidningen.
 

►LÄS MER: Anonymous till IS: ”Vi startar den största attacken mot er någonsin”


Även den amerikanska presidentkandidaten Donald Trumps uttalanden om att inte tillåta muslimer att resa in i USA fördömdes.

– Om ett land inför ett sådant förbud mot muslimer, så kommer andra länder också att införa förbud, kanske mot andra grupper. Det kommer bara odla hat och splittra människor, säger Mufti Mohammed Saleem, en annan religiös ledare.

Efter terroristattackerna mot Paris togs beslutet att fatwan skulle utfärdas under den religiösa högtiden. I Indien bor över 170 miljoner muslimer, vilket utgör 14 procent av landets befolkning.
 

►LÄS MER: Det här bör du veta om IS

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik