16-åringen dömdes för att ha misshandlat den hemlöse mannen, men friades för mord.  
16-åringen dömdes för att ha misshandlat den hemlöse mannen, men friades för mord.  

En 16-åring pojke dömdes för att han misshandlat en hemlös man från Rumänien, som hittades död. Men 16-åringen friades för mord. Nu vill åklagaren att hovrätten ändrar domen.

Den 8 augusti hittades en man död i en park i Huskvarna. Två pojkar, 16 respektive 14 år gamla, pekades ut som skyldiga.

LÄS MER: Tonåringar frias för mord på hemlös man – 16-åring döms för grov misshandel

I slutet av december dömdes den 16-årige pojken i tingsrätten till fem månaders sluten ungdomsvård för grov misshandel och ofredande, men friades för mord. Den 14-årige pojken friades helt.

Tingsrätten ansåg att det inte kunde uteslutas att någon eller några andra gjort sig skyldig till brottet efter att pojkarna lämnat platsen.

LÄS MER: Elever får inte tillräckligt stöd efter mordet i Huskvarna

Nu meddelar kammaråklagare Linda Schön att hela domen överklagas.  

– Vi delar inte den bedömningen. Den alternativa förklaringen är praktiskt taget utesluten. Vidare borde bevistalan i sin helhet ha prövats av tingsrätten, säger kammaråklagare Linda Schön i ett pressmeddelande.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset