På Twitter uppmanade 17-åringen bland annat människor i amerikanska Ferguson att gå med i IS.
På Twitter uppmanade 17-åringen bland annat människor i amerikanska Ferguson att gå med i IS.

Under fredagen beslutades det att en 17-åring i amerikanska Virginia skulle dömas till 11 år i fängelse. Brottet är att han via Twitter ska ha hjälpt Islamiska Staten att samla in pengar via den digitala valutan Bitcoin.

Under fredagen stod det klart att den amerikanska 17-åring som tidigare erkänt att han hjälpt Islamiska staten (IS) på Twitter skulle dömas till 136 månader i fängelse följt av övervakning resten av sitt liv.

”Han är en ung amerikan som använde sociala medier för att samla in pengar till IS. IS fortsätter att använda sociala medier för att sprida sitt hatiska och våldsamma budskap”, skriver John P. Carlin, assisterande attorney general i pressmeddelandet från domstolen.

► LÄS MER: IS påstås hota Twitter

På Twitter ska 17-åringen bland annat ha hjälpt IS att samla in pengar genom att använda den anonyma digitala valutan Bitcoin.

Twitter har stora problem med konton som är kopplade till IS och sprider IS-vänlig propaganda och stänger kontinuerligt ner IS-vänliga konton. Det är dock inte mycket till hjälp då nya konton ständigt dyker upp.

► LÄS MER: Sveriges första bitcoin-automat har öppnat

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott