Åkattraktionen Smiler ride förblir stängd efter olyckan.
Åkattraktionen Smiler ride förblir stängd efter olyckan.

Fyra personer skadades allvarligt när bergochdalbanan på den engelska nöjesparken kraschade. En av dem, 17-åriga Leah, tvingades amputera sitt vänstra ben.

Leah, 17, åkte bergochdalbanan på nöjesparken Alton Towers tillsammans med sin pojkvän. Men något gick fel – och åkattraktionen kraschade, rapporterar The Guardian.

Olyckan inträffade förra tisdagen på nöjesfältet Alton Towers, som är en av Englands största nöjesparker och ligger i Staffordshire. På måndagen meddelade sjukhuset där Leah vårdas att de tvingades amputera hennes vänstra ben ovanför knät. Hennes pojkvän bröt båda benen och skadade handen i kraschen.

– Leah har skadat sig på ett sätt som kommer att förändra hennes liv och har nu många månaders rehabilitering framför sig, säger hennes pappa David enligt The Guardian.

Nöjesparken har hållit stängt sedan olyckan men öppnade igen på måndagen, flera åkattraktioner förblir dock stängda.

Metro skrev förra veckan om säkerhetsfällorna på nöjesfälten. Gröna lund hade 60 besök i sin sjukstuga som var relaterade till besök på en åkattraktion under 2014. De flesta var lyckligtvis lindrigare skador.

– Vi skulle aldrig öppna en attraktion om den inte var säker, sa Annika Troselius, informationsansvarig på Gröna lund, till Metro då.

►LÄS MER: Här är säkerhetsfällorna på nöjesfälten: "Det kan gå illa"

►LÄS MER: Olycka stänger berg- och dalbanor​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset