En 18-åring har häktats misstänkt för kidnappning.
En 18-åring har häktats misstänkt för kidnappning.

En 18-åring misstänks ha kidnappat en man och fört ut honom i skogen utanför Örebro. Polis larmades först efter att en förbipasserande hittade offret i skogen.

Mitt på dagen under lördagen misstänks en man i 20-årsåldern ha blivit kidnappad i centrala Örebro. Offret fördes till ett skogsparti i en närliggande by.

Offret ska inte ha blivit allvarligt skadad, men kunde inte ta sig från skogspartiet på egen hand, enligt åklagare Inger Sandström.

Det är oklart hur länge kidnappningsoffret låg i skogen. Först när en förbipasserande upptäckte honom, larmades polis.

LÄS MER: Kvinna misstänkt kidnappad – uppgifter om svartsjukedrama

Offret kände till kidnapparen

Nu har en 18-årig man häktats misstänkt på sannolika skäl för människorov, vilket även NA skrivit om. Det är den högre misstankegraden.

Enligt Inger Sandström känner de två männen till varandra sedan tidigare, men i övrigt är hon förtegen om motiven bakom den misstänkta kidnappningen.

– Det pågår en utredning just nu och på grund av förundersökningssekretess kan jag inte berätta närmare hur vi jobbar, men de här två vet vilka dom är, säger hon till Metro.

Det är oklart när eventuellt åtal kan komma att väckas, eftersom den tekniska utredningen kommer att ta tid, enligt åklagaren.

– Vittnen ska höras och tekniska spår ska säkras, säger Inger Sandström.

LÄS MER: Polisen bekräftar: Död kvinna var Lena Wesström

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset