Föräldrarna vägrar ta bort de pinsamma barnbilderna.
Föräldrarna vägrar ta bort de pinsamma barnbilderna.

Lägger du ständigt upp bilder på dina barn i sociala medier? Se upp! En 18-årig kvinna från Österrike stämmer nu sina föräldrar efter att de publicerat bilder på henne på Facebook utan hennes medgivande.

Jobbig stämning vid nästa familjemiddag? Den 18-åriga kvinnan hävdar, enligt The Local, att hennes föräldrar har gjort hennes liv till ett elände sedan 2009. Anledningen är att de ständigt lägger upp bilder på henne på Facebook, bland annat pinsamma bilder från hennes barndom. Enligt hennes advokat har hennes föräldrar hittills lagt upp hela 500 bilder på henne utan hennes samtycke, inklusive bilder där de byter blöja på henne och när hon satt på pottan. 

LÄS MER: "Mamma lade upp för många bilder på dottern – fick hatbrev från vänner"

Advokaten tror att kvinnan har en god chans att vinna i domstol.

– De visade inte någon skam och de har ingen gräns, de bryr sig inte om att det var en bild på mig där jag sitter på toaletten eller ligger naken i min säng. Varje steg fotograferades och lades upp för offentligheten att se, säger kvinnan enligt The Local.

Trots hennes begäran att föräldrarna ska ta bort bilderna så vägrar de, vilket nu har lett till att hon stämmer dem. Hon säger att hon är trött på att inte bli tagen på allvar, medan hennes pappa menar att han har rätt att publicera bilderna eftersom han tog dem. 

Fallet ska avgöras i november. 

LÄS MER: "Apa får inte upphovsrätt för selfie"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset