Mikaela Knapp spelar tjurigt barnbarn i ”Vi hade i alla fall tur med vädret – igen”. Nu är hon redo för mer utma­nande roller och scenskolan är målet. 
Mikaela Knapp spelar tjurigt barnbarn i ”Vi hade i alla fall tur med vädret – igen”. Nu är hon redo för mer utma­nande roller och scenskolan är målet. 

19 år och redan biostjärna. De senaste åren har varit hektiska för Mikaela Knapp och efter rollen i kultuppföljaren ”Vi hade i alla fall tur med vädret – igen” har hon bestämt sig.

– Jag vill satsa på det här, säger Mikaela Knapp.
Nya stjärnskottet Mikaela Knapp har gett ett ansikte åt den arga tonåringen. Hon har spelat rebellisk dotter till kriminalaren Irene Huss och tjurigt barnbarn i ”Vi hade i alla fall tur med vädret – igen” och hon är redo för nya utmaningar.
– Jag skulle vilja komma bort från den sura tonåringen, det kommer väldigt naturligt. Det hade varit intressant att spela något som är långt ifrån en själv, någon som man verkligen får jobba med, säger hon.
Mikaela föddes in i teatervärlden. Som åttaåring hade hon en liten roll i ”Kristina från Duvemåla” på Göteborgsoperan och vid tolv sprang hon på auditions.
– Jag fick klä ut mig, leka på scen. Jag älskade det och älskar det fortfarande, säger hon.
Planen är att ta sig in på scenskola och självförtroendet är det inget fel på.
– Jag har inte ens fyllt tjugo och redan hunnit med en hel del så det är inte dags att ge upp än. Just nu går det väldigt bra att jobba som skådespelare.
Vad är drömmen?
– Jag vill stå på scen, med professionella skådespelare. Film kan man ta om men på scen måste allt sitta till hundra procent. Det är mycket läskigare, och det är förstås en kick.   

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset