19-åringens chef har uppgett att han gav kvinnan en puss och kram ”på ett vänskapligt plan” och att han ”behandlade henne som sin egen dotter”. Arkivbild.
19-åringens chef har uppgett att han gav kvinnan en puss och kram ”på ett vänskapligt plan” och att han ”behandlade henne som sin egen dotter”. Arkivbild.

Den 19-åriga kvinnan frågade sin chef hur hon skulle kunna förbättra sitt arbete – då ska han ha bett henne att sätta sig i hans knä och pussade på henne. Nu döms kaféet att betala 50 000 kronor i skadestånd, skriver Dagens Juridik.

Kvinnan hann arbeta på ett kafé i Stockholm under tre dagar innan chefen ska ha gjort närmanden. Det var när hon frågat chefen hur hon skulle kunna förbättra sitt arbete som han ska ha tagit in henne på ett kontor i kaféets lokaler och bett henne att sätta sig i hans knä, skriver Dagens Juridik.

Mannen ska då ha pussat henne på kinden, berömt hennes arbetsinsatser och frågat om hon hade någon pojkvän. I samband med detta ska han även ha lovat henne en löneförhöjning.

►LÄS MER: Var sjätte ung tjej sextrakasseras på jobbet: ”Folk avfärdar det som ett skämt”

19-åringens chef har uppgett att han gav kvinnan en puss och kram ”på ett vänskapligt plan” och att han ”behandlade henne som sin egen dotter”. Kvinnan har berättat att hon inte vågade säga ifrån eftersom hon blev rädd och fick en känsla ”som om hon frös till”.

Arbetsdomstolen konstaterar att det är "helt främmande”" att en arbetstagare ska sitta i arbetsgivarens knä under ett samtal om arbetsvillkor och arbetstagarens prestationer. 

Nu döms kaféet till att betala 50 000 kronor i diskrimineringsersättning till 19-åringen.

►LÄS MER: Studie: Män tror att kvinnor flirtar med dem – fast de bara är vänliga

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott