När dansk polis kom till lägenheten hittade de 20-åringen i en säng där han låg och lyssnade på musik i hörlurar. I rummet bredvid låg hans döda farmor.
När dansk polis kom till lägenheten hittade de 20-åringen i en säng där han låg och lyssnade på musik i hörlurar. I rummet bredvid låg hans döda farmor.

Den 20-åriga mannen fick nog av farmors klagomål. Efter han knivhuggit henne till döds bodde han kvar i hennes lägenhet i flera dagar. Nu får han sin dom.

20-åringen hade bott tillsammans med sin farmor i flera år när han i våras greps för mord. När polisen kom till lägenheten i Köpenhamn låg han i sin säng och lyssnade på musik. I rummet bredvid låg hans farmor död, skriver Expressen.
 

►LÄS MER: Martina, 38, dödade sin mamma: ”Folk tror att jag är psyksjuk”


Sedan 2011 hade de bott tillsammans och enligt 20-åringen har de inte haft ett bra förhållande. Bland annat ska hon ha klagat på att hans mat luktade.

– Hon hatade mig för att jag liknande min mor, sa han i rättssalen.

När farmorn hittades död hade hon nio knivstick i kroppen, varav tre i halsen. 20-åringen hävdade att det handlade om självförsvar.

– Men det var hon som började. Hon flippade ut totalt och slog och sparkade. Hon tog en kniv också, sa 20-åringen i rättssalen enligt Expressen.

Han valde att bo kvar i lägenheten i flera dagar, och det var hans farmors släkt i Polen som till slut fattade misstanke då de inte fick tag på henne. De larmade polis som åkte till lägenheten och hittade både 20-åringen och hans döda farmor. 

Nu döms han till åtta års fängelse.
 

►LÄS MER: Mördade sin fru – får terapi i radio

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott