Att lägga dig spikrak på mage kan vara livsfarligt. Nu har en 20-åring i Australien dött av den nya trenden.

20-åriga Acton Beale föll ner från sjunde våningen när han skulle balansera på ett balkongräcke. Olyckan var följden av en nätlek.

Just nu sprids den som en trend på nätet. På engelska kallas det "planking", det vill säga "plankning", och går ut på att du lägger dig raklång på slumpvalda föremål och därigenom härmar en planka.

Sedan låter du någon fotografera dig, och lägger helt enkelt upp bilden på Facebook, din blogg eller något annat socialt nätverk. Men nu har nätleken alltså krävt sitt första dödsoffer.

Acton Beale föll i helgen ner från en balkong på sjunde våningen i ett hus i Brisbane i Australien efter en utekväll. Han försökte planka på balkongens räcke och tappade balansen.

Förra veckan greps en man efter att ha plankat på en polisbil. Efter helgen har trenden exploderat på nätet och till exempel fått rekordmånga fans på Facebook.

Polisen i Australien varnar för trenden, men menar att det inte är farligt om det görs rätt.
– Om du vill ta en bild på dig själv när du plankar på en parkbänk en halvmeter från marken så finns det inga risker för din hälsa, säger de till nyhetsbyrån AFP.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset