20-åringen satt fast i utedasset i ungefär en timma.
20-åringen satt fast i utedasset i ungefär en timma.

Årets vän är korad och han bor i Norge. Den 20-årige mannen tvekade inte en sekund när hans kompis tappade sin telefon i utedasset. 20-åringen hoppade ner – och fastnade.

Det var i morse, vid åtta-tiden, som kompisen stod kissade och messade samtidigt när han helt plötsligt tappade sin telefon i utedasset i Drammen i Norge.
Då ropade han på sin 20-årige kompis.

– Min kompis sa att jag var smalare och kunde komma ner för att hämta mobiltelefonen. Jag tvekade inte en sekund och hoppade ner, säger mannen till lokaltidningen Drammens Tidene. 

Och där fastnade han. 

– Jag var tillräckligt smal för att komma ner, men inte tillräckligt smal för att komma upp. Jag var i dasset i nån timme i alla fall och det var väldigt obehagligt, säger han till tidningen. 

LÄS MER: Skulle fria från ett berg – fastnade och fick räddas med helikopter 

Utedasset var tillräckligt djupt för att han skulle kunna stå upp i den och han försökte ta sig upp på egen hand. Men det gick inte, så räddningstjänsten fick lov att rycka ut. Brandmännen sågade loss dass-sitsen och plockade upp 20-åringen.

Enligt Tina Brock, kommunikatör på Drammenregionens räddningstjänst, mådde 20-åringen bra efter händelsen, och han har också godkänt att Metro publicerar bilden. 

 

Drammensregionens brannvesen/DRBV

Utedasset fick sågas itu för att 20-åringen skulle kunna komma upp.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset