Pressen blev till slut för hård för 21-åringen. I går erkände han att det var han som tog livet av den man som hittades död på en balkong i Rannebergen i måndags.

– Han medger att han bragt den här mannen om livet, säger 21-åringens försvarsadvokat Kent-Olof Stigh.

Det var under gårdagens häktningsförhandling som den 21-årige mannen ändrade sin tidigare historia, i vilken han nekade helt.
– I nuläget erkänner han dråp, men nekar till mord, säger Kent-Olof Stigh.

Det innebär att 21-åringen, som är uppvuxen och bosatt i den lägenhet där den döde mannen påträffades, anser att det dödliga våldet föregåtts av ett bråk. Häktningsdomaren valde däremot att häkta honom som på sannolika skäl misstänkt för mord.

Gärningen ska ha skett under fredagsnatten. Det kan betyda att den döda kroppen legat på balkongen i nästan tre dagar innan den påträffades av två fastighetsskötare som kontaktats av oroliga grannar.

Under fredagskvällen hade den häktade 21-åringen födelsedagsfest. På festen var också den avlidne mannen, liksom en 20-åring som i går begärdes häktad misstänkt för mord. Motivbilden var i går fortsatt oklar. I förmiddag ställs 20-åringen inför häktningsdomaren. Hans inställning till anklagelserna är inte känd.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset