Det var i Boliden som mannen greps i förra veckan. Nu är 22-åringen helt fri från misstankarna.
Det var i Boliden som mannen greps i förra veckan. Nu är 22-åringen helt fri från misstankarna.

Förra veckan greps en 22-årig man skäligen misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Bara några dagar senare släpptes han, avskriven från misstankarna, och har nu återförenats med sina vänner i Boliden. "Jag vill bara bo här och må bra. Jag vill fortsätta mitt normala liv, med mina vänner. Jag har saknat dem”, säger han till Expressen.

Det var i onsdags förra veckan som terrornivån höjdes i Sverige och Säpo berättade att de under tisdagskvällen anhållit en man i sin frånvaro skäligen misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Ett dygn senare greps mannen i Boliden och på söndagen avskrevs misstankarna mot honom. Han är nu fri från alla misstankar. 

LÄS MER: Terrormisstänkte 22-åringen inte längre misstänkt

​Redan i söndags uppgav han för flera medier att han mådde bra. I en längre intervju med Expressen berättar nu 22-åringen återigen att han mår bra. 

Trots att han blivit felaktigt misstänkt för att ha planerat ett terrordåd i Stockholm säger han att han inte är arg på svenska myndigheter. 

– De har gjort sitt jobb. Vem som helst kan bli misstänkt. Jag har blivit väl omhändertagen och sen har de också förstått att jag inte är misstänkt för något, säger han på telefon till Expressen. 

När han får frågan om han är rädd att det här kommer att påverka hans liv på ett dåligt sätt svarar han: 

– Alla vet att jag inte är den där personen som de visat i tv som haft planer på terrorism i Sverige.

LÄS MER: Säpo höjer terrorhotnivån

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset