Polis och avspärrningar i anslutning till brottsplatsen den 28 juni. Det var en vän till offret som larmade polisen.
Polis och avspärrningar i anslutning till brottsplatsen den 28 juni. Det var en vän till offret som larmade polisen.

Den 23-åriga mannen ska ha knivmördat en man för att sedan dricka och måla pentagram med hans blod. Nu åtalas den misstänkte för mordet på Lidingö.

23-åringen stämde träff med offret i hans lägenhet på Lidingö den 27 juni i år. Några timmar senare var den 32-åriga lägenhetsinnehavaren död. Nu har den 23-åriga mannen åtalats för mord.

I åtalet framkommer skrämmande uppgifter om vad som hände i lägenheten den där kvällen i juni. I förhör har 23-åringen berättat att han smög upp bakom offret och knivhögg 32-åringen i nacken för att sedan skära halsen av honom. Därefter drack han av offrets blod samt målade ett pentagram i blod, rapporterar Aftonbladet.

LÄS MER: De tar lagen i egna händer – filmar när de straffar kriminella

Den misstänkte mördaren tog sedan på sig kläder som han stal från 32-åringen och gick från brottsplatsen. Dagen efter erkände 23-åringen vad han hade gjort för sin mamma. Samma dag åkte han in med sin morbror till polisstationen på Norrmalm i Stockholm och lämnade över sig själv. Han nekar till mord men erkänner dråp.

Enligt Aftonbladet är 23-åringen välkänd av polisen. Han är bland annat åtalad för hets mot folkgrupp sedan han ska ha skrikit ”sieg heil” åt tiggare i Södertälje.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning där han anses lida av en allvarlig psykisk störning. Han ska till exempel ha hört en inre röst som sa att han själv skulle dö om han inte gav sig på 32-åringen. 23-åringen kan på grund av sin störning inte dömas till fängelse, enligt Aftonbladet.

Den 19 oktober inleds rättegången.

►LÄS MER: Till henne ringer anonyma pedofiler – för att undvika att begå brott

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset