24-åringen uppgav att han lärt sig köra i Playstation-spel, det framgår dock inte vilket spel. Bilden föreställer ”Grand Theft Auto V”.
24-åringen uppgav att han lärt sig köra i Playstation-spel, det framgår dock inte vilket spel. Bilden föreställer ”Grand Theft Auto V”.

En 24-årig man har dömts till fängelse efter en biljakt. Förklaringen till hans vilda körstil? Han lärde sig köra genom tv-spel.

Under en fredagskväll i april förra året lyckades 24-åringen orsaka stor skadegörelse på sin flickväns bil, en polisbil och en parkerad Audi, skriver brittiska Mirror.

Polisen fick upp ögonen för mannen då han körde vingligt på väg A1, i Storbritannien. De försökte stoppa honom och då inleddes biljakten. Den fortsatte in i staden Grantham och var så farlig att trafikpoliser uppmanades överge jakten för sin egen säkerhet.

Biljakten gick i hastigheter över 160 km i timmen men fick ett slut när 24-åringen körde över en spikmatta och tvingades stanna.
 

►LÄS MER: 23-åring drogade sin flickvän – för att kunna spela mer tv-spel


Det visades sig snart finnas en förklaring till mannens vårdslösa körning. I förhör med polis avslöjades att han inte hade något körkort. Dessutom förklarade han att han aldrig gjort något körprov och att han lärt sig köra genom Playstation-spel.

Domaren Graham Huston tog vara på detta faktum när han förkunnade domen.

– Du sa att du lärt dig köra genom ett Playstation-spel. Du körde som ett Playstation-spel. Du körde så snabbt du kunde som om det var ett tv-spel utan att bry dig om någon runtomkring, sa han enligt Mirror.

24-åringen har nu fått ett fängelsestraff på 12 månader och får inte köra bil igen på tre år. Därefter måste han genomföra ett körprov.


►LÄS MER: Will, 30, är förlamad – men spöar dig ändå i tv-spel

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik