En kvinna i 25-årsåldern påträffades skottskadad i en lägenhet i Göteborg på lördagsmorgonen. Hon avled senare av skadorna.
En kvinna i 25-årsåldern påträffades skottskadad i en lägenhet i Göteborg på lördagsmorgonen. Hon avled senare av skadorna.

En kvinna i 25-årsåldern skottskadades i en lägenhet i Göteborg tidigt på lördagsmorgonen. Hon fördes till sjukhus men avled senare av sina skador.

Polisen larmades vid niotiden på lördagsmorgonen till en lägenhet i Utby i Göteborg, efter att vittnen hört en smäll från en lägenhet. När polisen kom till platsen påträffades en skottskadad kvinna i 25-årsåldern, skriver polisen på sin hemsida.

Kvinnan fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset, men avled senare av sina skador.

LÄS MER: Kvinna ville sälja soffa – kidnappades i säck och dumpades i skogen

I lägenheten påträffades även en man som inledningsvis misstänktes för försök till mord. Senare under dagen meddelade dock polisen att ärendet omrubricerats till mord.

– Hon avled på sjukhuset under förmiddagen. Ärendet har omrubricerats till mord. Mannen sitter i förhör just nu. Efter förhör ska åklagare kontaktas, säger Peter Adlersson på polisen, till GP. 

Lägenheten har under dagen varit avspärrad för en teknisk undersökning, och ett vapen har påträffats som är taget i beslag, skriver polisen.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Göteborg mord