Den 25-åriga kvinnan från Vetlanda anklagar sin ex-chef gör att ha utsatt henne för sexuella trakasserier. Bilden har inget med artikeln att göra.
Den 25-åriga kvinnan från Vetlanda anklagar sin ex-chef gör att ha utsatt henne för sexuella trakasserier. Bilden har inget med artikeln att göra.

En 25-årig kvinna från Vetlanda anklagar sin ex-chef i USA för att ha utsatt henne för sexuella trakasserier. Nu stämmer hon honom på sju miljarder kronor, skriver P4 Jönköping.

Wall Street-chefen ska ha utsatt kvinnan från Vetlanda för sexuella, likväl som för verbala trakasserier. Hon anklagar honom för att ha tvingat henne att ha sex med honom efter att han bjudit henne på alkohol. Efter att hon förklarat att hon inte ville ha sex med honom igen ska kvinna ha fått sparken, rapporterar P4 Jönköping.

Den 40-åriga företagaren ska även ha anlitat detektiver för att förfölja kvinnan och smutskastat 25-åringen och hennes familj på nätet. Han nekar även till att de har haft sex.

– Han har sagt att hon är prostituerad och tar droger. Han har lagt ut bilder på henne på Facebook och anklagar hela hennes släkt för att vara kokainhandlare i Vetlanda, säger Karin Malmsten till SR.

LÄS MER: De vill få kvinnor att anmäla sexuella trakasserier i kollektivtrafiken

Nu har förhandlingar inletts inför juryn vid den federala domstolen i New York och P4 Jönköping har pratat med anhöriga till kvinnan som dock inte vill ge några kommentarer.

25-åringen är helt isolerad under förhandlingarna och får heller inte ge någon kommentar. Ex-chefen stämdes redan förra sommaren och förbjöds då att smutskasta kvinnan på internet, något han fortsatt med.

Från början handlade summan om 500 miljoner kronor men nu är stämningen uppe i 7 miljarder vilket motsvarar 850 miljoner dollar. Förhandlingarna beräknas hålla på under denna vecka.

LÄS MER: Studie: Män tror att kvinnor flirtar med dem – fast de bara är trevliga

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott