Totalt ska barnet ha fallit sex meter.
Totalt ska barnet ha fallit sex meter.

En kvinna i 20-årsåldern bosatt utanför Falun döms till ett års fängelse. Detta efter att hennes son föll ut från ett fönster tidigare i år. Det rapporterar SVT Dalarna.

En kvinna i 20-årsåldern döms till ett års fängelse för grovt olaga hot och grovt vållande till kroppsskada. Detta efter att hennes två och ett halvt år gamla son fallit från ett fönster. Det rapporterar SVT Nyheter Dalarna.

Det var under slutet av maj larmades polis och ambulans till ett samhälle utanför Falun efter att en två och ett halvt år gammal pojke fallit från ett fönster. Totalt ska barnet ha fallit sex meter, rapporterar TT.

LÄS MER: Kvinna åtalas för mordförsök på barn

Barnet var lindrigt skadat när det ankom till lasarettet. Tillståndet kom dock att förvärras för att sedan stabiliseras. Enligt DT fick Pojken allvarliga skador, bland annat frakturer i ryggen.

Den nu dömda kvinnan var vid tillfället ensam i lägenheten med barnet. Hon uppgav att det hela rörde sig om en olycka och förnekade brott.  Enligt kvinnan ska pojken på egen hand ha öppnat fönstret och ramlat ut. Åklagaren menade dock att kvinnan varit oaktsam och tappat barnet när hon höll det utanför fönstret.

Kvinnan var ursprungligen skäligen misstänkt för grov misshandel. Brottsrubriceringen kom dock att ändras som förundersökningen fortlöpte.

Kvinnan ska dessutom betala skadestånd till sonen på totalt 57 163 kronor.

LÄS MER: Kvinna häktad för mordförsök på barn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset