Kvinnan ska ha hållits fången i ett hål i golvet.
Kvinnan ska ha hållits fången i ett hål i golvet.

Den 25-årige mannen åtalas för att ha misshandlat sin ex-fru under en lång tid. Bland annat ska han ha låst in henne i ett källarhål och dödat hennes husdjur.

Polisen
Mannen grävde hålet, enligt utredningen.
Polisen
Luckan gick bara att öppna utifrån.
Polisen
Det fanns en madrass i hålet.
Polisen
Här ska mannen ha hängt två av kvinnans hundar.

Mannen och kvinnan träffade varandra för fyra år sedan. Mardrömmen för kvinnan ska ha börjat redan ett par månader in i förhållandet.

Hon har berättat hur den nu 25-årige mannen förnedrade henne genom att bland annat kissa på henne. Och det blev värre och värre när det visade sig att mannen var mycket svartsjuk.

Trots att relationen präglades av hot och våld så gifte sig paret 2013 och flyttade till Borås-trakten. Samma år ansökte kvinnan om kontaktförbud och de skiljde sig hösten 2014.

Den 25-årige mannen följde kontaktförbudet, men direkt det gick ut ska terrorn ha inletts igen. Enligt kvinnan tvingades hon se på medan han hängde hennes två hundar. Han ska även ha dränkt två kattungar och på andra sätt plågat djur genom att bland annat kasta pilar på dem, rapporterar Borås Tidning.

LÄS MER: Män använder hundar och katter för att skada kvinnor

Vid minst åtta tillfällen ska kvinnan ha tvingats ner i ett hål som mannen grävt under sovrumsgolvet. Där låste 25-åringen in henne.

Efter att kvinnan lyckats ta sig till en bensinstation kunde hon ringa till polisen för att anmäla brotten.

Mannen misstänks för grov kvinnofridskränkning, olaga frihetsberövande och två fall av djurplågeri. Han nekar till alla anklagelser och menar att kvinnan var med på allt.

Ragnhild Brogren, som är åklagare i fallet, vill inte gå in på några detaljer om utredningen.

– Jag tycker att jag har bevisningen och tycker nog att man kan förvänta sig en fällande dom. Men sen ska ju det prövas av en domstol så vi får se vad det blir av det, säger hon till GT.

25-åringen har nyligen dömts för att ha stulit och plågat en annan persons hund. För det dömdes han till 18 månaders fängelse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset