25-åringen berättar att en av de andra kvinnorna i traffickingåtalet blev slagen om hon hade med sig mindre än 4 000 kronor efter att ha sålt sex en dag. På bilden syns 25-åringen med två andra kvinnor.
25-åringen berättar att en av de andra kvinnorna i traffickingåtalet blev slagen om hon hade med sig mindre än 4 000 kronor efter att ha sålt sex en dag. På bilden syns 25-åringen med två andra kvinnor.

Trafficking. Den 25- åriga kvinnan hölls fången, ska ha våldtagits och sålts mellan flera hallickar. I går fortsatte rättegången mot sex män gällande människohandel.

I ett halvår sålde den 25-åriga kvinnan sex i Göteborg. Under tiden bodde hennes dotter, på bara några år, kvar i Rumänien – hos hennes hallicks fru. Samma kvinna som tidigare varit 25-åringens hallick på en bordell i rumänska Bukarest.

I går var 25-åringen åklagarens huvudvittne i den stora rättegången mot traffickingligan i Göteborg.
Redan den andra dagen kvinnan var i Göteborg, i juli 2010, ska hon ha tvingats sälja sex. Trots att det bara var två dagar sedan hon hade gjort abort. Hon blödde fortfarande, men hade ändå sju eller åtta kunder den natten.

– Jag blötte servetter och satte in som en kork, sa 25-åringen under rättegången.

I Göteborg var första gången hon tvingades ut på gatan, i stället för att vara på en bordell.

– Jag var nere och var tvungen att låtsas att jag var lycklig. Jag fick inte gråta på gatan.

Hon berättar hur hon kunde tvingas vara ute till fem på morgonen om hon inte hade tjänat mellan 3 000 och 4 000 kronor. Några år tidigare hade hon tagit första steget in i prostitution. 19 år gammal, behövde hon pengar. Hon åkte med en hallick till Holland, med löfte om att dela lika på inkomsterna. Efter en kort tid sålde han henne. När hon förstod det flydde hon hem.

Men en ny man kontaktade henne via internet. Han lovade att hon skulle få jobba inom äldrevård i Bukarest. Väl i huvudstaden sa han att det var ett dagis, men det visade sig vara en bordell.

– Jag trodde att jag älskade honom. Jag ville göra något för honom, arbeta.

Efter ett tag ska han ha sålt henne, sedan såldes hon vidare igen och tillbaka till bordellen för 500 euro.

I samband med en polisrazzia mot bordellen blev hon kallad som vittne. Ligan ska då ha bett henne att vittna falskt, mot 2 000 euro i ersättning. I väntan på rättegången, fem månader, ska de ha hållit henne och hennes barn i husarrest i bordellfamiljens hem. Där ska hon bland annat ha våldtagits av en man, samtidigt som hennes barn sov bredvid.

Ett tag senare blev hon gravid. Familjen skulle hjälpa henne med abort. Då blev hon skyldig pengar och tvingades med till Göteborg. De åtalade männen nekar.

Åklagaren om vittnet: Är mycket modig

Den 25-åriga kvinnans berättelse har likheter med slavhandel. Hon har sålts till olika hallickar. Hon beskriver hur de sedan bestämmer över henne. I Göteborg ska hon inte ha fått gå ut på dagarna, hon beskriver hur andra drabbade kvinnor har misshandlats.

– Det visar kvinnornas utsatta belägenhet. De gör inte det här av fri vilja, säger åklagaren Thomas Eliasson.

– Hon berättar mycket detaljerat och det är mycket modigt av henne att våga stå fast.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset