Mannen har åtalats för att ha våldtagit och misshandlat en kvinnan på ett hotell i Stockholm. Arkivbild.
Mannen har åtalats för att ha våldtagit och misshandlat en kvinnan på ett hotell i Stockholm. Arkivbild.

26-åringen ska ha bitit kvinnan i halsen och tagit ett hårt tag om hennes hals på ett hotell i Stockholm. Han misstänks även ha våldtagit henne. ”Han förnekar samtliga påstådda gärningar, och han menar att det har varit frivilligt”, säger hans advokat.

Händelserna utspelade sig i centrala Stockholm i slutet av februari. En 26-årig man tog in på hotell tillsammans med en kvinna.

– De hade ingen relation sedan tidigare, träffades under natten och har gått till hotellrummet tillsammans, säger åklagare Hans Ranholm.

Tidigt på morgonen misstänks mannen ha attackerat kvinnan genom att bland annat bita henne i halsen och ta ett hårt tag om hennes hals.

LÄS MER: 38-åring döms för att ha våldtagit och bitit kvinna under kryssning

Någon timme efter den första attacken misstänks mannen att med sin hand ”ha tvingat målsäganden att tåla en sexuell handling jämförlig med samlag”. Han misstänks även ha dragit loss delar av hennes hår, enligt åtalet.

– Det handlar inte om ett händelseförlopp, utan om två separata händelser, säger Hans Ranholm.

Efter den andra attacken larmade kvinnan, och mannen greps nästföljande dag. För den första attacken åtalades han för misshandel, och för den andra attacken åtalades han för våldtäkt alternativt misshandel.

Rättegången ska hållas senare i veckan.

LÄS MER: Tingsrättens svar till JO om färjevåldtäkten: Det är beklagligt

Om eventuellt straff, säger åklagaren:
– Straffminimum för våldtäkt är två års fängelse, och döms han för misshandel ovanpå det handlar det om mellan två och två och ett halvt års fängelse.

26-åringen, som sitter häktad, nekar till brott.

– Han förnekar samtliga påstådda gärningar, och han menar att det har varit frivilligt, säger advokat Viktor Carlberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset