27-åringen fick ett missfall, nu döms hon till fängelse. Kvinnan på bilden har ingenting med artikeln att göra.
27-åringen fick ett missfall, nu döms hon till fängelse. Kvinnan på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Den argentinska kvinnan drabbades av kraftiga blödningar och uppsökte sjukhusvård. Där konstaterade man att hon haft ett missfall och anmälde kvinnan till polisen. Nu har hon dömts till fängelse för mord.

Den argentinska kvinnan drabbades av kraftiga blödningar och uppsökte sjukhusvård. Där konstaterade man att hon haft ett missfall och anmälde kvinnan till polisen. Nu har hon dömts till fängelse för mord, rapporterar Amnesty

►LÄS MER: Sandra, 33, fick sex missfall – vill bryta tystnaden: ”Ge inte upp”

Det var i mars 2014 som den 27-åriga kvinnan från Argentina fick smärtor i magen och uppsökte sjukhus. Kvinnan, som blödde kraftigt, remitterades till en gynekolog som konstaterade att hon precis fått ett missfall i vecka 22.

27-åringen sa att hon inte visste om att hon var gravid, men läkarna anklagade henne för att ha försökt genomföra en abort och anmälde henne till polisen. Sedan dess har hon varit frihetsberövad.

►LÄS MER: Fick missfall hemma – tvingades ta med sitt döda foster i plastpåse

Aborter i Argentina beviljas endast efter en våldtäkt eller om kvinnans liv är i fara. I april i år dömdes hon därför till åtta års fängelse för mord i en domstol i Tucuman. Kvinnans advokat har uppgett att de kommer att överklaga domen.

– Vi kräver att hon friges omedelbart, säger Raquel Vivanco, chef för människorättsgruppen Mumala till AFP.

Omkring 100 kvinnor mister varje år livet i en av de uppskattningsvis 500 000 aborter som genomförs i landet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset