Storbandet I'm from Barcelona släpper sin debut

När Emanuel Lundgren startade euforipopbandet I’m from Barcelona hade han ingen aning om vilken boll han satte i rullning.
– Men jag kände redan på första speltillfället en respons från publiken som inte var i närheten av något jag upplevt tidigare, säger Emanuel Lundgren.
I dag släpper bandet sin debutplatta ”Let me introduce my friends”. För den som hört 29-mannabandets radiohittar ”We’re from Barcelona” och ”Treehouse” kommer innehållet inte som någon överraskning.
– Har man hört vår EP känner man igen sig, men när man har lite mer längd kan man tänja lite på gränserna. Vi hoppas att skivan blir ledmotivet i bilen sommaren 2006.

FOKUSERAR PÅ SOMMAREN
I’m from Barcelona bildades i somras när Emanuel Lundgren fick idén att samla ihop alla sina vänner för att göra musik tillsammans. Han trodde att det skulle stanna vid ett hobbyprojekt, men folk älskade bandets handklappspop och ”na-na-na”-körer och hajpen var snart ett faktum.
– Jag har varken kunnat eller velat stoppa det utan har låtit det skena. Men man kan säga att jag varit konstant överraskad sedan augusti, säger Emanuel Lundgren.
Inför sommaren finns ett antal spelningar inbokade.
– Vi ska försöka hinna med lite festivaler och försöka spela så mycket som det går när man är så många. Vi har inga femårsperspektiv utan fokuserar på den här sommaren. Vi gör varje spelning som om den vore vår sista.
Men vaga planer finns på en utlandssatsning. I juni spelar bandet på Primavera Sound i Spanien och på hemsidan hör fans från hela världen av sig.
– När musiken är så tillgänglig över nätet är det tråkigt att inte ha någon skiva att erbjuda dem som inte sitter framför datorn hela dagarna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset